لیست اختراعات معصومه حق گوی


ثبت :
از
تا
اظهارنامه :
از
تا

بازنشانی
تعداد موارد یافت شده: 1
تاریخ اظهارنامه: 1397/04/19
تاریخ ثبت: 1400/01/29
خلاصه اختراع:

امروزه به دليل تغييرات سريع شرايط اجتماعي و اقتصادي جامعه و به تبع آن تغيير سبك زندگي مردم، پديده نوظهور گرايش به سمت غذاهاي آماده و به خصوص غذاهاي سرد آماده مانند سالاد الويه، ساندويچ‌هاي سرد، سالاد ماكاراني و ... با شتاب فزاينده‌اي رو به رشد است. مهمترين چالش استفاده از اين فرآورده‌هاي سرد، عمر نگه‌داري كوتاه و عدم امكان استفاده از حرارت و سالم‌‌سازي حرارتي نهايي در آنها است، لذا توليدكنندگان به منظور تأمين بهداشت و ايمني محصول و همچنين افزايش زمان ماندگاري، ناچار به استفاده از نگهدارنده‌هاي شيميايي مانند بنزوات سديم، سوربات پتاسيم، نيتريت و ... مي‌باشند. سديم بنزوات يك ماده‌ نگهدارنده‌ غذايي است كه استفاده از آن در سس مايونز و سالاد الويه، در حد 150 ميلي‌گرم در كيلوگرم مجاز است. در مصرف بنزوئيك اسيد تأثيرات زيان‌آوري مانند تنگي نفس، تشنج، خارش و متابوليك اسيدي حتّي در مقادير پايين حاصل از مصرف مشاهده مي‌شود. روش‌هاي نگه‌داري بيولوژيكي و نگه‌دارنده‌هاي طبيعي به دليل داشتن خواص نگهدارندگي مناسب مي‌توانند به طور كامل جايگزين نگهدارنده‌هاي شيميايي شده يا سطح مورد نياز و اثرات مخرب آنها را به حداقل ممكن برسانند. يكي از اين روش‌هاي ايمن و طبيعي استفاده از باكتري‌هاي لاكتيك اسيد و به خصوص پروبيوتيك‌ها در صنعت غذا مي‌باشد، لذا در چند دهه اخير، اين ميكروارگانيسم‌ها به نام پروبيوتيك‌ها خوانده شده‌اند و تلاش محققان و متخصصان به استفاده از آنها در صنعت غذا و دارو، به عنوان مكمل و غني‌كننده براي تقويت ميكروبيوم بوده است و نتيجه تحقيق حاضر نيز نشان دهنده توليد سالاد الويه پروبيوتيكي با ويژگي‌هاي فيزيكوشيميايي، ميكروبي و ارگانولپتيكي بسيار مطلوب در مقايسه با سالاد‌هاي الويه تجاري موجود در بازار مي‌باشد، لذا بسيار ضروري است كه اين موضوع در اولويت پژوهش‌ها و توليد ملي قرار بگيرد.

موارد یافت شده: 1